enfrnl“test”

tags

regenwater stad afvalwater netwerk

tag: netwerk

De weerwraak van het water


 

EGEB, PUM en andere watergeuzen zullen geen kans voorbij laten gaan om aan te tonen dat het geen zin heeft om alle water in de stad onder de grond te stoppen. Nu lijkt het water zelf zijn plaats in de stad terug te willen opeisen.

Hieronder enkele kranten-artikels.Philippe Baucqstraat (Etterbeek) - 11 mei 2012

De steenweg is ingestort, ter hoogte van nummer 90 van de Philippe Baucqstraat in Etter­beek, toen een vrachtwagen voorbij reed. Deze is vervolgens weggezakt in een gat met een diepte­ van ongeveer vier meter. Vier huizen zijn geëvacueerd en de straat is afgesloten voor het verkeer. De oorzaak van deze instorting zou een waterlek kunnen zijn.

 

Guillaume Stassartstraat (Anderlecht) - 14 februari 2012

Instorting van het wegdek. Een probleem aan de collectoren en/of aan de aansluitingen van de riolering,­ veroorzaakt door de vorst, ligt aan de basis van het incident. De werf zou verschillende weken in beslag kunnen nemen en de verkeersas zal afgesloten worden tijdens de duur van de werken.

 

Rogierlaan (Schaarbeek) - 25 november 2011

Een lek in de waterleiding heeft een inzakking van de weg veroorzaakt aan de Rogierlaan in Schaarbeek. De feiten werden vastgesteld toen een gestationeerde wagen gedeeltelijk wegzakte in een “gat” van 8 meter op 4, en met een diepte van 3 meter.

 

Henri Jasparlaan (Sint-Gillis) - 20 juli 2010

Een gat van 4 bij 5 meter diep heeft zich gevormd in de Henri Jasparlaan in Sint-Gillis. Het gat is volgens de politie even groot als een wagen. De autoriteiten dachten eerst aan een gaslek, maar ze hebben deze hypothese op dit moment verlaten. De Brusselse brandweer, Sibelga en Vivaqua zijn terplaatse en analyseren de situatie.

 

Generaal Jacqueslaan (Elsene) - 8 juni 2010

Een gat, met een grootte van 4 bij 5 meter, heeft zich gevormd als gevolg van een groot lek in de waterleiding rond 14u dinsdag­namiddag in de Generaal Jacqueslaan in Brussel.

 

Vleurgatsesteenweg (Elsene) - 14 juni 2010

Een lek in de drinkwaterleiding heeft een verzakking van de ­ondergrond veroorzaakt aan het kruispunt tussen de Vleurgatse­steenweg en de Louisalaan in Elsene.

 

Leuvensesteenweg (Evere) - 21 juni 2010

Maandagochtend is een instorting­ vastgesteld op de Leuvensesteenweg in Evere, ter hoogte van de Cicerolaan. De politie heeft een veiligheidsperimeter ingesteld rond de verzakking. De automobilisten kunnen de steenweg niet­temin gebruiken, maar worden zwaar vertraagd.

 

Ridder Koninglaan (Sint-Lambrechts-Woluwe) - 27 juni 2010

Een instorting van de weg heeft zich voorgedaan in Sint-Lambrechts­-Woluwe aan de kruising­ tussen de Ridder Koninglaan en de Schrijnwerkersstraat. Een scheur in de hoofdriool is de oorzaak van deze schade.
De beheerder van het net, Viva­qua, heeft vastgesteld dat ongeveer 30 meter van de rioolwatercollector vernieuwd zal moeten worden.

 

Dansaertstraat (Brussel) - 30 september 2009

Vanochtend, in de Antoine Dansaertstraat, lag er overal water en modder. Een deel van het wegdek is ingestort. Een kokende geiser spoot vannacht op in het midden van de straat. De aanleiding is nog onbekend. Er zijn werken geweest aan de riolering maar de experts moeten de oorzaak nog vaststellen.
Een waterleiding heeft het begeven op de hoek van de Oude Graanmarkt en de Antoine Danssaertstraat, niet ver van de Beurs en van Sint-Katelijne. Het hele plein stond onder water, evenals enkele aanpalende straten die niet meer toegankelijk zijn voor het verkeer. Een dertigtal kelders is ­ondergelopen met water en modder.

 

Fetisstraat (Etterbeek) - 10 november 2009

Een instorting heeft zich voorgedaan op het wegdek van de Fetisstraat. Het is onmogelijk ook maar een vaag idee te hebben van de schaal van dit “gat” dat zich vorige vrijdag onverwacht heeft gevormd in de Oudergemlaan in Etterbeek. Daardoor is dit onzichtbaar gat opgedoken onder het wegdek, ter hoogte van de Fetisstraat, in de richting van Schuman-Jacht.

 

terugCity Mine(d)

Eau Propre | Proper Water by City Mine(d)
is licensed under a Creative Commons
Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Belgium License

Creative Commons License

-Login-